Sport- Proteklog vikenda Karate klub “Banatski Cvet” iz Zrenjanina nastupao je na 19. Prvenstvu Srbije koji je ove godine održano u Jagodini u organizaciji Karate Unije Srbije koji vodi već dugi niz godina mr Dušan Dačić koji nosi 9. DAN.

Na takmičenju je učestvovalo preko 350 takmičara sa teritorije Srbije sa ukupno dvadesetjedinim klubom članice saveza. Naš klub je predstavljalo osmoro takmičara, a ostvaren je sledeći rezultat:

 

Kate pojedinačno:

 

Zlato je osvojio Goran Samolovac u kategoriji veterana,

Srebro su osvojili Anastasija Nikolić u kategoriji ženskih nada, Nenad Milutinović u kategoriji starijih pionira, Nikola Marjanović u kategoriji mlađih pionira,

Bronzu su osvojili Ivan Frenc u kategoriji kadeta i Nenad Bogaseniev u kategoriji mlađih pionira.

 

Borbe pojedinačno:

 

Zlato su osvojili Goran Samolovac u kategoriji senior i Sanja Mrkajić u kategoriji starijih juniorki,

Srebro je osvojila Anastasija Nikolić u kategoriji nada,

Bronzu su osvojili Nenad Stanaćev u kategoriji mlađi junior i Ivan Frenc u kategoriji kadeta.

Ekipu su predvodili treneri Karate kluba “Banatski Cvet” Milica Metikoš (sekretar kluba) i Goran Samolovac.

Proteklog vikenda Karate klub “Banatski Cvet” iz Zrenjanina nastupao je na Internacionalnom Kupu Crvena Zvezda koji dugi niz godina vode veoma uspešno legende svetskog karatea braća Jorga. Dan pre ovog Kupa održavao se Balkanski šampionat Fudokan saveza što je pokazatelj da je Kup bio izuzetno posećen imajući u vidu da su dešle mnogobrojne reprezentacije.

Karate klub “Banatski Cvet”  predstavljalo je dvoje takmičara, a ostvaren je sledeći rezultat:

 

Kate pojedinačno:

 

Bojana Stanisavljev u kategoriji juniorki osvojilia je treće mesto.

 

Borbe pojedinačno:

 

Igor Popov u kategoriji -75kg osvojio je prvo mesto, a u konkurenciji seniora apsolutna nivo u veoma neugodnoj i jakoj grupi gde su bili takmičari iz Italije, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Srbije. U prvom meču pobedio je Italijana, u drugom meču pobedio je Rumuna iponom, u trećem meču pao je ponovo italijanski takmičar, a u finalu se sastao sa Italijanom i u neizvesnom meču izgubio i tako osvojio visoko drugo mesto.

Ekipu je predvodio trener i predsednik Karate kluba “Banatski Cvet” Nikola Vukelić.