Zrenjanin- Odlične vesti za zrenjaninski fudbal, naime naš sugrađanin  i proslavljeni reprezentativac Zoran Tošić  uz pomoć lokalne samouprave preuzeće „FK Radnički Zrenjanin“ i time doprineti razvoju fudbala, kao i afirmaciji mladih igrača  ne samo u našem gradu već i u celom Srednjobanatskom okrugu.

Ovakav rasplet nije došao slučajno, jer je Akademija Bambi  pre dve i po godine potpisala sporazum o saradnji sa Radničkim, gde su njihovi igrači sa navršenih 12 godina registrovani  za mlađe kategorije u ovom klubu, a sada se stvorila šansa da se  seniorski kadar preuzme i Zoran Tošić je oberučke prihvatio ovu ponudu da  finansijski pomogne klub  i napravi partenerski odnos sa lokalnom samoupravom.

 

Veliku ulogu pored Bambija, preuzeće i njegov rođeni brat Darko Tošić sa  kojim smo ovim povodom razgovarali u prostorijama Sportskog Centra Bambi, gde uveliko pravi planove i stvara tim za predstojeću sezonu.

 

-Dugo smo godina u fudbalu samim tim što Akademija Bambi postoji već osam godina i nemamo opšte dilemu da li smo spremni za ovakav iskorak u našim karijerama. Ovo smo potajno priželjkivali dugo vremena i konačno nam se ukazala šansa da zaokružimo celu priču i da imamo i seniorski tim. Za nas je  ovo ujedno velika obaveza kao i odgovornost,  jer  prva nam je zamisao da klub postavimo na zdravim temeljima, gde će izvori finansiranja biti stabilni i gde će sve strukture u klubu biti predodređene igračima.

Imamo zdravu osnovu u klubu, a to su naši igrači iz omladinskog pogona koje odlično poznajemo i koje ćemo uklopiti u kostur ekipe od prošle sezone, dakle spoj mladosti i iskusnih igrača koji su prošle sezone u crveno crnom dresu pokazali da ime je mesto u srpskoligaškom karavanu. Cilj nam je opstanak u Srpskoj ligi, jer ona je nešto što minimum ovaj grad zaslužuje i minimum što igrači iz Zrenjanina mogu da igraju, imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i za viši rang, ali u ovom momentu nije realno pričati o tome dok ne stabilizujemo klub i vidimo kako će sve funkcionisati.

Bitna stvar  je da izmenimo svest o odnosu kluba prema igraču, da sve obaveze koje preuzmemo prema igračima i ispoštujemo, jer nažalost praksa je pokazala da je to boljka i većih klubova od našeg, gde se često obeća nešto što ne može da se ispuni, a mi ćemo na samom početku postaviti dobre uslove  koji će nadam se ubrzo  dati rezultate.

Prvi tim će predvoditi trener Predrag Kandić, jer on od svih trenera u našoj akademiji ima najviše iskustva  u radu sa seniorskim pogonom, pokazao je da to može i mislimo da je spreman za ovaj izazov. Ja kao sportski direktor kluba maksimalno ću mu pomoći, vodiću pregovore oko dovođenja igrača i obezbediti mu odlične uslove za  nesmetani rad.

U narednim danima će se izvršiti primopredaja kluba, gde će se na skupštini izglasati novi predsednik  i rukovodstvo. Ova naša saradnja trajaće neodređeni period, a naše su ambicije da to bude na duže, jer ništa u fudbalu ne može da se uradi preko noći. Zrenjanin od vremena Proletera nije imao stabilan klub i igrači su morali da traže druge sredine da bi se afirmisali, mi ćemo ovom  saradnjom  prekinuti ovu lošu tradiciju i pokazati da naš grad itekako ima  i može da stvori kvalitetnog igrača.

Pripreme počinju 9. jula, pregovori se vode sa 90% igrača koji su planirani da se dovedu i do početka priprema imaćemo dobar deo tima- rekao je Darko Tošić sportski direktor „FK Radnički Zrenjanin“.