Zrenjanin- Učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ koji su ostvarili zavidne rezultate na Republičkim takmičenjima bili su danas na prijemu u Gradskoj kući. Njih je tom prilikom dočekao Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika i Siniša Vlačić, član gradskog veća, a pored učenika prijemu su prisustvovali i njihovi nastavnici, kao i direktor škole Miroslav Brnjoš.
– Danas smo se okupili da afirmišemo naše mlade đake koji su na Republičkim takmičenjima  osvojili devet odličja iz šest oblasti. Želim ovom prilikom da čestitam Ani, Miljani, Jeleni, Dušanu, Danijelu, Marku, Nikši i Justinu  na postignutim rezultatima. Čestitam i direktoru škole, nastavnicima i mentorima, ali i roditeljima učenika- rekao je Simo Salapura.
 
 -OŠ „Petar Petrović Njegoš“ pohađa 1230 učenika, od kojih je oko 70 ostvarilo neke plasmane na opštinskim takmičenjima. Trideset učenika imalo je plasmane na okružnim takmičenjima, to su ustvari bili plasmani za odlazak na republička takmičenja i evo, imamo osam učenika sa devet nagrada. Iza ovih rezultata stoji mnogo uloženog truda, kako učenika tako nastavnika i zaposlenih- istakao je Miroslav Brnjoš, direktor škole.
 
Učenici su osvojili devet odličja iz oblasti: matematike, fizike, geografije, srpskog jezika, informatike i tehničkog obrazovanja.
-Osvojio sam treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematike i fizike. Za to je neophodno mnogo truda odricanja i vežbanja. Za sada nemam neke velike planove, ali se nadam da ću i naredne godine ponoviti uspeh- rekao je Nikša Čvorović, učenik šestog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“.