Zrenjanin- U Gradskoj bašti u četvrtak, 22. juna, sa početkom u 20.15 časova u okviru dečijeg programa Banatske bajke gostuje pozorišna grupa iz Jagodine sa predstavom „Fraze za kućne maze“. Ulaz na predstavu je slobodan.

 

O DEČIJOJ PREDSTAVI „FRAZE ZA KUĆNE MAZE“

Uzbudljiva drama o kućnim ljubimcima, prepuna komičnih scena i vedrih replika. U predstavi je posebno naglašen karakter aktera sa odličnom transformacijom kroz likove. Osim toga, drama pleni koloritom, autentičnim kostimima , scenografijom i dinamičnom muzikom, koju prate originalni songovi. Scenski jezik je primeren dečijem uzrastu, a siže drame njihovom poimanju, znatiželji i interesovanju za tematiku vezanu za kućne ljubimce, drugarstvo, odrastanje…

Najvažnija funkcija ove drame je razvijanje ljubavi prema pozorišnom stvaralaštvu i estetizacija pozorišne publike.
Radnja je smeštena u domu Zvrleta Zvrčkovića, koji se na komičan način susreće sa mnoštvom problema koje mu nameće zloćudni doktor Grozozo. Očekujući zanimljive goste, Zvrle uspeva da prevaziđe sve probleme i pošalje svima poruku o značaju drugarstva i ljubavi. Autor dela je Tode Nikoletić.

 

Pre održavanja predstave u 19 časova nastupiće Plesni centar Zrenjanin, a od 19.45h biće održana prezentacija Centra za edukaciju BigBen.