Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od toga tri sa povređenim licima i jedna sa poginulim licem.

U ovim saobraćajnim nezgodama pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 502.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine i upravljanja vozlom pod dejstvom alkohola.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 18 učesnika u saobraćaju i izdato je 85 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 2 vozača zbog ostalih vrsta isključenja. Dva lica zadržana su u prostorijama PU Zrenjanin kojima je utvrđena količina više od 1.27 mg/ml u organizmu jednom vozaču i drugom vozaču 2,03 mg/ml alkohola u organizmu.
Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo, zbog tehničke neispravnosti, a 5 vozila uklonjeno je paukom.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije.