Zrenjanin- U Plavom salonu gradske kuće Zrenjanina upriličen je prijem za košarkaškog reprezentativca Srbije u veteranskoj konkurenciji Aleksandra Stevanova – Džabara koji je sa orlovima na svetskom prvenstvu u Italiji osvojio bronzanu medalju. Popularnog Acu Džabara primili su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

– Današnjim prijemom odajemo priznanje našem sugrađaninu Aleksandru Stevanovu koji je u veteranskoj konkurenciji sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na svetskom šampionatu u Italiji. Gospodin Stevanov sigurno može da bude uzor mladim generacijama i mladim sportistima, ali i inspiracija onim nešto starijim sugrađanima da se bave sportom ili rekreacijom, za postizanje fizičkog i mentalnog blagostanja – rekao je Salapura
Posle osvajanja drugog mesta na EP u Novom Sadu prošle godine veteranska reprezentacaija Srbije igrača preko 50 godina starosti u italijanskom gradu Montetekinu osvojila je srebro.

-Pored takmičenja, za nas veterane jako bitan segment je i druženje. U grupi smo savladali Nemačku i Poljsku, dosta ubedljivo. U četvrtini finala sastali smo se sa Venecuelom i taj susret smo dobili. Jedni poraz doživeli smo od Rusije u polufinalu, koja je bila predvođena bivšim NBA igračem Aleksanderom Volkovim. U duelu za treće mesto savladali smo selekciju Ukrajine sa pola koša i tako zasluženo uzeli bronzu – istakao je Aleksandar Stevanov Džabar, veteranski košarkaški reprezentativac Srbije.

 

Boje Srbije osvetlale su i veteranke koje su uzele srebro do 35 godina jer su poražene od Brazilki, a veteranima Srbije u kategoriji do 45 godina pripalo je srebro posle poraza od Crne Gore u finalu.

Naredne 2018.godine u Sloveniji u Mariboru održava se Evropski šampionat na kojem će naše veteranske selekcije pokušati da ponove izuzetan uspeh sa SP.

 

Izvor: Nenad Jonjev