Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je ponašanje vladajućeg režima na granici razuma, a u vezi sa masovnim protestima radnika širom Srbije. Radnička prava skoro da i ne postoje, kontrolu poslovanja i uslove rada trebalo bi da vrše nadležne inspekcije. Praksa je, nažalost, da se kontrolišu samo domaći preduzetnici i neretko prekomerno kažnjavaju, izuzev onih koji su bliski vladajućem režimu, a koji istine radi, umesto da izvršavaju finansijske obaveze prema državi i zaposlenima, preusmeravaju finansijska sredstva na stranačke račune. Dokaz ovoj tvrdnji su uplate „pojedinaca“ u kampanji na prethodnim izborima.

Polazeći od činjenice da je država u prethodnom periodu neretko više ulagala finansijskih sredstava od stranih investitora, što kroz infrastrukturu, poreske olakšice, oslobađanje lokalnih taksi, a tako i podmirivanje dugova prema radnicima. Svedoci smo takvih primera u Zrenjaninu, a to su „Cico kolekšn“, „Begej beret“ i „Radijator“.
Obaveze investitora kao da i ne postoje, sredstva se daju „kapom i šakom“, bez ikakvih garancija, jer da ih je bilo ne bi bili oštećeni država, radnici i dobavljači, po pravilu se garancije svode na objekte i mašine koje imaju malu vrednost. Iz navedenog proizilazi da su data sredstva dodeljena nesrazmerno garancijama, što dovodi do zaključka da je na delu mito i korupcija, a na štetu svih građana.
Funkcioneri vladajućeg režima se širom sveta hvale da Srbija ima najeftiniju radnu snagu, da dajemo najveće subvencije, snishodnost vladajućeg režima vređa dostojanstvo svih poštenih i radnih građana Srbije.
Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je krajnje vreme da država donosi racionalne odluke koje su u interesu sopstvenih građana, u suprotnom nam sledi scenario nekontrolisanog odliva stanovništva zbog nehumanog položaja pojedinca, možemo slobodno zaključiti da smo od obećanja o članstvu u EU dobili moderno robovlasničko društvo, koje je u stvari vrlo „napredno“, ali mi obični građani to najverovatnije ne razumemo.
Režimi pre naprednjaka prodali su preduzeća, prirodne resurse, dostojanstvo, ponos i veru u budućnost, ovaj režim je napredniji jer su udruženim snagama zaključili da treba što jeftinije prodati jedino preostalo na prodaju, a to su ljudski resursi, dovesti državu u dužničko ropstvo, prodati poljoprivredno zemljište u trajno vlasništvo strancima i samim tim oduzeti elementarno pravo građanima Srbije na život i rad- rekao je  Dalibor Radosavljević, predsednik GO SRS Zrenjanin.