Žitište- Manifestacija „Pile fest “ ove godine održaće se 11. i 12. avgusta. Koncepcija je potpuno drugačija i biće bazirana na dnevnim- sportskim, tradicionalnim, poljoprivrednim, etno, privrednim i aktivnostima koje su u vezi sa decom. Akcenat će biti stavljen na predstavljanje naseljenih mesta opštine Žitište koja će ovim  putem prezentovati  sve svoje potencijale.

Foto: Wikipedija

Predviđeno je da u petak od 9 časova pa sve do ranih večernjih sati bude organizovan sportski dan na Begeju sa odbojkom i skuterima,  dok će se u subotu pre podne na istoj lokaciji igrati i fudbal na pesku. 

Drugi deo subotnjih aktivnosti odvijaće se kod spomenika u centru Žitišta i on će se sastojati iz dečijeg programa koji će se odvijati na bini. Deca će imati priliku da uživaju u folkloru i predstavama, a tu će biti i mađioničar.

Održaće se i pena party za najmlađe. Što se tiče starijih, tu je i tradicionalno Etno selo koje će pored predstavljanja Udruženja žena sa teritorije opštine Žitište sa svojim ručnim radovima ovoga puta upotpuniti i privredni i turistički potencijali, a najavljeni su i preduzetnici iz drugih opština.

Održaće se i tradicionalno takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša koje iz godine u godinu izaziva veliko interesovanje mnogobrojnih ekipa sa svih strana.

Manisfestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Žitište u saradnji sa svojim stalnim partnerima, Sporstkim savezom i Kulturno prosvetnom zajednicom, a pod pokroviteljstvom je opštine Žitište i Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija.