Politika- Prošlo je 22 godine od zločinačke akcije „Oluja“, akcije koju su sproveli Hrvati pod kontrolom i komandom američkih penzionisanih generala i niže rangiranih starešina. Akciji je prethodilo bombardovanje komandnih mesta i centara veze od strane američkih aviona koji su poletali iz Italije.

Ovu takozvanu akciju ne možemo nazvati vojnom doktrinom niti strategijom, već pljačkaškom, rušilačkom i zločinačkom aktivnošću koja je uzrokovala progon oko 250000 srpskog življa, ubijeno 2000 i nestalih više od 800, a sa prostora severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije. Za sve zločine, rušenje srpskih imanja, pljačku imovine, zatiranje svega što je srpsko, ubijanje starih i iznemlih, ubijanje žena i dece, do sada je nažalost izrečena samo jedna pravosnažna presuda, a svedoci smo sramnog i poražavajuće za međunarodno pravosuđe oslobađanja trojice hrvatskih generala: Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak. Ovakva odluka je so na ranu celom srpskom narodu, na ranu koja nikada zarasti neće.

Cilj zločinačke akcije nije bilo oslobađanje,kako hrvati to nazivaju, već etničko čišćenje i trajno proterivanje Srba iz RSK i sa ostalih prostora Hrvatske. Prošlo je 22 godine, a do sada nisu rešena imovinsko pravna pitanja, isplata zaostalih penzija, rešavanje nestalih i sva ostala pitanja za koje Hrvatska ne želi da da odgovor, a vladajući režimi u Srbiji samo u izbornim kampanjama i prilikom obeležavanja godišnjice pogroma obećavaju rešavanje problema koji svakako gube smisao posle toliko godina, mnogi su pomrli, a nisu dočekali niti jedno rešenje za njihove muke i patnju. Država Srbija,svojom inercijom, kako tokom ratnih dešavanja, tako i do dan danas doprinosi nerešavanju nagomilanih problema koji su zadesili Srbe iz Krajine, svakako ima dobrih primera pojedinaca i organizacija koji su bili svetlo u tunelu za krajiške Srbe tokom svih ovih godina.

Ne smemo nikada da zaboravimo svu nepravdu koja je učinjena prema srpskom narodu kroz burnu istoriju, koja je obeležena velikim stradanjima i žtrvama zarad slobode i nade za bolje sutra, i sad smo na velikom ispitu, ispitu koji se zove Kosovo i Metohija, ne dozvolimo ponavljanje istorije, ne dozvolimo novi pogrom Srba, nemamo pravo na donošenje pogrešnih odluka koje su pogubne za naciju u celini- rekao je Dalibor Radosavljević predsednik GO SRS Zrenjanin.