Napokon je u Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ stigla magnetna rezonanca, nešto bez čega je nemoguće pružati građanima adekvatan pregled, dijagnostikovati pojedina oboljenja i pružati blagovremenu zdravstvenu uslugu.

Gradski odbor Novog DSS-a u Zrenjaninu je unazad nekoliko godina predlagao i pozivao gradsku vlast da se angažuje i opremi našu bolnicu sa ovim neophodnim dijagnostičkim aparatom. Sa ovom inicijativom smo, kao ozbiljna politička stranka izašli pred građane 2020. godine na lokalne izbore u Zrenjaninu. Nakon toga, u gradskoj skupštini od naše odborničke grupe dolazili su konkretni predlozi i inicijative u vezi sa opremanjem naše bolnice, te se zato radujemo ovoj vesti.

Međutim, ostaje nam nejasno zbog čega se pristalo na polovan dijagnostički aparat?!

Naime, kako me je kao narodnog poslanika, ministarka zdravlja Danica Grujičić informisala Zrenjanin je trebalo da dobije nov dijagnostički aparat, ali je pokrajinska administracija ipak odlučila da novo kupljeni dijagnostički aparat ostane u Novom Sadu, a polovni iz Kliničkog centra Vojvodine stigne u Zrenjanin?
Ostaje nejasno zbog čega se pokrajinska administracija ovako odnosi prema građanima Zrenjanina pogotovo ako znamo da su izgradnju zrenjaninske bolnice finansirali građani Srednjobanatskog upravnog okruga i za 25 godina putem samodoprinosa izdvojili 50 miliona eura. Činjenica je da je zrenjaninska bolnica možda i jedina u Srbiji sagrađena na ovaj način. Treba napomenuti i da još nije u potpunosti završena, jer je 5 spratova van upotrebe i nije u funkciji.
Smatramo i na tome ćemo insistirati u gradskoj skupštini i u Narodnoj skupštini da se Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ završi do kraja, opremi novim, a ne polovnim medicinskim aparatima i opremom i da se dodatno uloži u primarnu zdravstvenu zaštitu, jer bi se na taj način bar delimično izvršio povraćaj sredstava koje su građani od svojih primanja godinama izdvajali za našu bolnicu.
Ne smemo dozvoljavati da se o sudbini Zrenjanina odlučuje u Novom Sadu, jer to nam je i u prošlosti dovelo do toga da je Naftagas, Banatska banka i još mnogo toga oduzeto i dislocirano u Novi Sad.

Zrenjanin i interes Zrenjaninaca nam mora biti na prvom mestu ali očigledno se vladajuća struktura oličena u SNS-u time ne rukovodi i nema na žalost kapacitet za tako nešto“, rekao je predsednik GO Novog DSS-a
Zoran Sandić.