Zrenjanin- Takmičenje u brzom ispijanju piva za muškarce i žene počelo je večeras na Žitnom trgu. Tokom tri takmičarska dana učesnici će ispijati kriglu piva od pola litre.

 

Takmičenje su otvorile dame, večeras, prvo mesto osvojila je Stojanka Trivunović iz Melenaca sa vremenom ispijanja piva 4 sekunde i 43 stotinke, drugo mesto osvojila je Helena Zaklan iz Zrenjanina sa vremenom 5,25, dok je treće mesto pripalo Mariki Atić iz Zrenjanina sa vremenom ispijanja 11,10.

Večeras prvo mesto u muškoj konkurenci osvojio je  Milan Kišprdilov iz Zrenjanina sa  vremenom ispijanja piva 4 sekunde i 10 stotinki, drugo mesto osvojio je Erne Palatinuš iz Zrenjanina sa vremenom 5,09, dok je treće mesto pripalo Nikoli Perović takođe iz Zrenjanina i on je kriglu piva ispio za 5,44 stotinke.

 

U subotu 2. septembra, održaće se finale u kojem će se takmičiti tri najbolja vremena u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Muškarci će u finalu popiti po 1 litar, dok će žene u što kraćem vremenskom roku morati da popiju samo pola litre piva.

Nagrade za takmičenje u brzom ispijanju piva obezbedio je organizator manifestacije grad Zrenjanin. Ovogodišnji  tročlani žiri čine: Mihajlović Radivoje, Petrović Vladimir i Mihajlović Aleksandar.

Nagrada za prvo osvojeno mesto u muškoj  i ženskoj konkurenciji iznosi 40.000, za drugo 20.000, dok za treće mesto iznosi 10.000 dinara.