Manifestacija „PILE FEST 2017“ će ove godine biti organizovana za vikend  11. i 12. Avgusta 2017. Koncepcija je potpuno drugačija i biće bazirana na dnevnim, sportskim, tradicionalnim, poljoprivrednim, etno, privrednim i aktivnostima koje su u vezi sa decom.

Predviđeno je da u petak od 12 pa sve do ranih večernjih sati bude organizovan sprtski dan na Begeju sa odbojkom na pesku i skuterima na vodi u vidu školice, dok će u subotu od 12 do 16 sati na istoj lokaciji skuteri na vodi pored školice odraditi i takmičenje. Predviđeno je takmičenje nižih uzrasta dece u fudbalu na pesku kao i dečije selo u organizaciji kancelarije za mlade.

Drugi deo manifestacije odvijaće se u centru Žitišta, odnosno na prostoru ispred osnovne škole „ Sveti sava“. 12.08.2017. godine predviđena je predstava „Štrumfovi“ kao i pena parti sa mađioničarima i animatorima na bini. Tradicionalno etno selo koje organizuje TO u saradnji sa kulturno prosvetnom zajednicom Žitište predviđa učešće svih udruženja žena sa područja opštine Žitište. Uz kuvanje pilećeg paprikaša svako udruženje će predstaviti manifestacije iz svojim mesnih zajednica. Novina je da će se svaka mesna zajednica predstaviti svojevrsnom ličnom kartom odnosno koliko to bude moguće predstaviti preduzetnike i građane koji se bave različitim delatnostima ( rakija, med, cveće, povrće, voće, ugostiteljstvo i td). Etno selo i predstave počinju u 16 časova, a završetak je predviđen oko 21 čas.

 

Kao dodatni edukativni sadržaj strukovno udruženje policije „ Doktor Rudolf Arčibalt Rajs“ iz Zrenjanina će na trgu prikazati promociju naočara- simulatore ponašanja vozača u alkoholisanom stanju i opasnosti upotrebe bilo kakvih opojnih supstanci.
Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Žitište u saradnji sa Kulturno prosvetnom zajednicom Žitište, Sportskim savezom Žitište, a pod pokroviteljstvom opštine Žitište i Minstarstva turizma, trgovine i komunikacija.
Svi dobronamerni posetioci će moći na malom prostoru da upoznaju bogatsvo različitosti, vredne ruke domaćica i domaćina.