Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin želi ovim putem da upozori javnost na konstantno kršenje radničkih prava, kako smanjenjem plate u javnom sektoru od 10%, tako i sistematskim stranačkim zapošljavanjem koja po pravilu nemaju veze sa stručnošću već isključivo merilo jeste stranačka pripadnost vladajućim partijama. Rezultat ovakve politike jeste da lica bez određenih kvalifikacija dolaze na rukovodeća mesta, gde svojim neznanjem prave nesagledive štete kako za zaposlene, tako i društvo u celini.

Tokom prošle nedelje u banji „Rusanda“ se zaposleni otpuštaju bez ikakvih kriterijuma, bez ikakve procedure koja je zakonom predviđena, možemo zaključiti da je na snazi samovolja i bahaćenje, kao i neznanje.

U isto vreme opšta bolnica u Zrenjaninu dobija preporuku od pokrajinskog sekretarijata da od 01.08.2017. godine direktor ne može da da 2 godine neplaćenog odsustva kao do sada već najduže 12 meseci, kako funkcionisanje odeljenja ne bi bilo ugroženo.
Svima nam je poznata činjenica da veliki deo naših građana vide spas iz dužničkog ropstva kao i spas od oholih sudskih izvršitelja odlaskom na privremeni rad u inostranstvo, to nije pitanje hira nego tračak svetlosti u dugačkom tunelu.

Mi srpski radikali smatramo da je osnovni problem postojećeg režima to što ne žele da se bave uzrocima već samo posledicama, isto čine iz neznanja, bahatosti, sujete, stvaranja lične imovinske koristi i datih obećanja zapadnim ambasadorima.

Najsposobniji lekari i medicinske sestre „beže“ u inostranstvo zbog loših uslova za rad, zbog nepotizma i malih plata. Rešenje je u stvaranju zdravih uslova za rad, kvalitetnom kadriranju, davanje najsposobnijima šanse za specijalizacije i usavršavanje, isplata naknade za prekovremeni rad, a ne davanje slobodnih dana, a da bi sve ovo bilo moguće, uslov je kvalitetan menadžment, sa jasnom vizijom i svakako transparentno trošenje finansijskih sredstava. Domaćinski odnos je jedan od preduslova za ispunjenje navedenih mera i postupaka, a znamo da su enormna dugovanja koja i jesu uzrok haotičnog stanja u bolnici.

Ovakvim merama samo će se stvoriti revolt zaposlenih u bolnici, posledica će biti davanje otkaza i trajni odlazak u inostranstvo i to malo kvalitetnog kadra koje nam je ostalo, sa punim pravom se pitamo kome je to u interesu? Zaposlenima i većini građana svakako nije- istakao je Dalibor Radosavljević predsednik GO SRS Zrenjanin.