Zrenjanin- Deo kvara uspešno saniran, i u ponedeljak, 18. septembra, JKP „Vodovod i kanalizacija“ nastavalja radovove uz iste probleme u vodosnabdevanju u vremenu dok traju radovi… Angažovani su i ljudstvo i mehanizacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ za obimne i zahtevne radove na sanaciji kvara.

Nakon više sati rada ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ uspešno su sanirale deo kvara na delu vodovodne mreže na samom izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, u toku su završne pripreme za puštanje vode u sistem i očekuje se da nešto posle 12 časova, kao što smo i najavili, dođe do postepene normalizacije vodosnabdevanja u celom gradu.

Jedno od mesta kvara – velike količine vode i nepristupačan prilaz

Primarni cilj je postignut, stvoreni su uslovi da se obezbedi vodosnabdevanje grada i da građani što manje vremena budu bez vode, ali ovom intervencijom obimni i zahtevni radovi na sanaciji kvara na izvorištu nisu završeni i biće nastavljeni sutra, u ponedeljak 18. septembra, od 8 časova kada će ponovo doći do problema sa vodosnabdevanjem u gradu. Sigurno će, kao i u toku današnjeg prepodneva, doći do značajnijeg pada pritiska u mreži, u višespratnicama i u obodnim delovima grada može doći i do prekida vodosnabdevanja, a kraći prekidi vodosnabdevanja mogući su tokom izvođenja radova i na teritoriji celog grada.

Planirano je da sutrašnji radovi počnu u 8 časova, a zbog ozbiljnosti kvara i obimnosti posla nezahvalno je davati precizne rokove o trajanju radova, a procene su da bi oni mogli biti završeni oko 13 časova.

Ukoliko dođe do nepredviđenih dešavanja koja će dovesti do pomeranja vremena završetka radova o tome ćemo blagovremeno obavestiti javnost putem našeg sajta, fejsbuk stranice i sredstava javnog informisanja- saopštili su iz službe informisanja JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Pozivamo sugrađane da za sutra obezbede dovoljne količine vode za pomenuti period trajanja radova i zahvaljujemo im se na strpljenju i razumevanju.