Zrenjanin- U Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” u Zrenjaninu  danas su svi građani imali pravo  da besplatano  provere nivo šećera u krvi, urade EKG i izmere pritisak. Tokom današnjeg dana radile su tri ambulante ,  besplatan pregled iskoristilo je 105 sugrađana.

 

-Na inicijativu Ministarstva zdravlja republike Srbije mi smo danas u Opštoj bolnici Đorđe Joanović“ organizovali besplatne preglede za naše građane. Pregled podrzumeva snimanje EKG-a, merenje krvnog pritiska i određivanje vrednosti šećera u krvi. Ovakva vrsta pregleda spada u  preventivne preglede, kada mi kod  osoba koje nemaju neke simptome ili tegobe otkrivamo bolest u samom početku i na vreme započinjemo sa terapijom i lečenjem. Pregledano je 105  građana, od toga ni jedan sugrađan nije imao neko ozbiljno narušeno zdravstveno stanje da bi morao da  bude zbrinut od strane lekara koji su danas bili dežurni u Urgentnom centru. Besplatni pregledi dostupni su osobama  koje imaju zdravstveno osiguranje i osobama koje nemaju i možemo primetiti da postoji  nezanemariv procenat  ljudi koji nemaju zdravstveno osiguranje, a danas su došli da provere svoje zdravstveno stanje- rekla je direktorka Opšte  bolnice „Đođe Joanović“ Ivana Tešić.

Direktorka bolnice Ivana Tešić najavila je da će 29. septembra u centru garada biti nova akcija pod nazivom  „Dan otvorenog srca“ gde će se vršiti preventivni pregledi koji su namenjen kardiovaskularnim problemima.