Zrenjanin- Grad Zrenjanin je u subotu, 16. septembra, bio domaćin „Biciklijade 2017“ jedinstvenog događaja u okviru „Trke kroz Vojvodinu“. Tog dana startovala je druga etapa pomenute trke a organizovane su i brojne prateće kulturne manifestacije.

Organizator, zrenjaninski biciklistički klub „Cyclemania“, uz podršku kompanije GOMEX,  mislio je i na najmlađe koji su imali centralno mesto u ovom bogatom programu. Klinci i klinceze su brojnoj publici na centralnom Trgu u Zrenjaninu pokazali svoje veštine na poligonu spretnosti i Trci Puževa, a bio je postavljen i Bike EXPO na kome su predstavljeni renomirani uvoznici i proizvođači biciklističke opreme, delova, obuće i odeće, biciklova…

 

Pored same trke, sugrađani i gosti Zrenjanina imali su priliku da upoznaju bogatu tradiciju biciklizma u Velikom Bečkereku – Petrovgradu – Zrenjaninu.

  

  

Na petnaest velikih panoa, predstavljena je istorija ovog popularnog prevoznog sredstva na dva točka, od formiranja prvog biciklističkog kluba u Velikom Bečkereku davne 1896. godine.

 

Autori izložbe su Siniša Onjin, istoričar – kustos Narodnog muzeja Zrenjanin i Vladimir Stanar, predsednik Biciklističkog kluba „Cyclemania“. Panoi sa fotografijama i tekstovima biće izloženi do 23. septembra. Inače, 38. biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“ startovala je 15. septembra iz Novog Sada, a zatim preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Melenaca, takmičari su došli u Zrenjanin.