Zrenjanin-  Sa Trga slobode u Zrenjaninu startovala je druga od tri etape tradicionalne međunarodne biciklističke trke. Vozi se kružna druga etapa, sa startom i ciljem u Zrenjaninu. Učestvuje 70 takmičara iz osam zemalja.

Dvostruka kružna tura kretaće se kroz  Zrenjanin, Žitište, Torak, Jaše Tomić, Sečanj, Lazarevo i vraća se u  Zrenjanin. Ukupna dužina rute je  175 kilometara i učestvuje 70 takmičara iz osam zemalja.

Prva etapa startovala je 15. septembra u Novom Sadu, a u nedelju iz Zrenjanina u 11 časova startuje poslednja, treća etapa čiji je cilj na Titelskom bregu.

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“ jedna je od najznačajnijih ovogodišnjih manifestacija čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada i sportski događaj od posebnog interesa za Pokrajinu. Zrenjanin će biti u epicentru tog događaja, jer će ugostiti bicikliste iz osam zemalja tokom sva tri dana trajanja trke – u petak je u našem gradu cilj prve etape, u subotu se vozi kružna druga etapa, sa startom i ciljem u Zrenjaninu, a u nedelju iz Zrenjanina startuje poslednja, treća etapa

U saradnji sa Biciklističkim savezom Vojvodine, organizatorom međunarodne biciklističke trke “Trka kroz Vojvodinu” , a po protokolu ovogodišnje Trke kroz Vojvodinu , biciklistički klub “Cyclemania” iz Zrenjanina je, kao klub domaćin, organizator je pratećeg programa “Trke kroz Vojvodinu” , “Biciklijada 2017”.

U okviru Biciklijade 2017 na Trgu Slobode  postavljen je Bike EXPO na kome su predstavljeni renomirani uvoznici i proizvođači biciklističke opreme, delova, obuće i odeće, biciklova , nosača biciklova, autdoor opreme i dodataka ishrani za sportiste i rekreativce.