Zrenjanin-Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, dve sa materijalnom štetom, dve sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je izgubilo život, dva lica zadobila su teške telesne povrede i jedno lice lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 520,000 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdato je 97 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 1 vozač zbog ostalih vrsta isključenja, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe 4 vozila je uklonjeno je specijalnim vozilom.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)