Protekla nedelja prosla je u znaku „Dečije nedelje“. Razne aktivnosti sprovodile su se u svim školama širom Srbije. Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“  u Zrenjaninu već  tradicionalno, moze se reći, u toku“ Dečije nedelje“ ima akciju pod nazivom „Sakupljanje stare hartije i njena reciklaža“.

Akciju je posetila i aktivno učestvovala sa decom, članica Gradskog veća zadužena za resore rodna ravnopravnost i zaštita životne, Sanja Žurz Nedeljkov.  

-Ovo je jedna sjajna akcija koja je izuzetno značajna kako za samu decu,  tako i za sve ljude u našem gradu. Reciklaža je jedna od najbitnijih tema zaštite životne sredine.  Akcija  je pokazala da je svest o reciklaži kod učenika mladjeg i starijeg školskog doba prisutna i da nju treba negovati. Cilj grada Zrenjanina jeste da u narednom periodu stvorimo uslove da se sirovine za reciklažu ne odvajaju jednom  godisnje,  nego da to bude svakodnevno i da  gradjani treba da  nauče od  mlađih o njenom znacaju, a od reciklaze mogu se  ostvariti i određena novčana sredstva- istakla je Sanja Žurž Nedeljkov.