Foto: Print screenshot you tube: Grad Zrenjanin

Zrenjanin- U proteklom vremenu u Zrenjaninu urađen je veliki broj infrastrukturnih radova, marta meseca  završena je školsko – sportska sala „Aleksandar Sabovljev“  u Ečki koju su otvorili ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Urađen je kružni tok „Avala“ na magistralnom putu Zrenjanin-Novi Sad.

Birčaninova ulica dobila je 400 metara novog asfalta, a rešen je i problem koji je zrenjanince mučio dugi niz godina u ulici Cara Dušana. U ulici Franja Kluza potpuno je  rekonstruisan put u dužini 1600 metara, a urađena je i rehabilitacija 24 kilometra državnog puta prvog B reda broj 12 Zrenjanin – Novi Sad.

Foto:Print screenshot you tube: Grad Zrenjanin

 

U četvrtak, 19. oktobra, na konferencija za novinare gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je nove značajne infrastrukturne projekte. On istakao da je početkom meseca u Beogradu potpisan Protokol o saradnji na izradi planske i tehničke dokumentacije za projekte Novi Sad-Zrenjanin i Zrenjanin-Borča. Taj protokol je potpisan u okviru zajedničke sednice vlada Republike Srbije i AP Vojvodine i kako je tada rečeno, predstavlja prvi korak u izgradnji dve važne saobraćajnice za Banat i Vojvodinu, koje će omogućiti da Novi Sad, Beograd i Zrenjanin budu još bolje povezani. Najavio je i izgradnju dve nove kružne raskrsnice na važnim saobraćajnicama, kao i proširenje industrijske zone sa 74  na 550 hektara.

Pogledajte video urađenih infrastrukturnih radova u Zrenjaninu, ali i onih koji su najavljeni: