Pametni telefoni uveliko su zamenili veliki broj uređaja koje smo nekada koristili. Da li ste znali da pomoću svog mobilnog telefona možete izmeriti udaljenost, vozite sigurnije, šaljete sms-ove s računara, upravljajte smartfonom bez dodirivanja, ali još dosta toga?

 

Pogledajte koje su to aplikacije koje će vam pomoći u svakodnevnim situacijama:

  • Upravljajte smartfonom bez dodirivanja. Ova aplikacija omogućiće vam upravljanje telefonom gestikulacijom u situacijama kad nije poželjno da ga dirate. Recimo, dok kuvate ili menjate svećice u automobilu. Postoje verzije za Android i Ios.

  • Merenje udaljenosti. Preuređenje doma ili kancelarije može da bude vrlo zahtevno. Da bi novi ormar stao gde treba, prethodno sve morate dobro premeriti. Ako pri ruci nemate metar, preuzmite aplikaciju sa sizeup.biz i izmerite sve što treba koristeći kameru svog smartfona.
  • Vozite sigurnije. Ukoliko vozite noću i želite da zadržate pogled na putu, aplikacija koju možete skinuti na  hudwayapp.com/en će vam biti korisna. Postavite pametni telefon na komandnu tablu, u postavkama prilagodite nivo osvetljenja kako biste sve mogli dobro da vidite i dobićete sve informacije – brzinu vožnje i mapu podržanu GPS-om.
  • Šaljite SMS-ove s računara. Baterija vašeg telefona je ispustila dušu pre nego što ste stigli da pošaljete važan SMS? Skinte aplikaciju na mightytext.net koja vam može pomoći. Ona, naime, sinhronizuje vaš pametni telefon i PC ili tablet računar i pruža mogućnost slanja SMS-ova i MMS-ova e-poštom. Sve poruke povezane s vašim brojem telefona pojaviće se na ekranu vašeg računara, a moći ćete da ih nađete i u smartfonu.
  • Budite sigurniji. Ne osećate se prijatno kad se vaša tinejdžerka ili školarac vraćaju sami noću kući? Ova će ne samo poslati poziv u pomoć kontaktima za hitne slučajeve, već će i snimiti video i audio zapis, pratiti lokaciju GPS-om i postaviti odbrojavanje po čijem će isteku – ukoliko ga ne isključite pre – automatski biti poslat poziv u pomoć. Aplikaciju možete skinuti sa getbsate.com.

  •  Proverite u kakvom su stanju baterije vašeg daljinskog upravljača. Uključite pametni telefon i pokrenite aplikaciju za kameru. Potom uzmite daljinski upravljač, usmerite ga prema kameri telefona i pritisnite bilo koje dugme. Ako na vrhu daljinskog upravljača vidite crveno ili roze svetlo dok ga posmatrate na ekranu vašeg telefona, to znači da infracrveni signal radi kako treba.