U Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, sinoć je održano „Veče šampiona“, u okviru 50. Međunarodnog sajma lova, ribolova, sporta i turizma „Lorist“, kom su prisustvovale zvanice iz Pokrajinske Vlade, predstavnici Crne Gore kao zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, Bosne i Hercegovine, ali i predstavnici gradova i opština koji imaju jasnu strategiju razvoja turizna na svom području.

Zlatni pehar Novosadskog sajma uručen je gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, za uspešno organizovanu manifestaciju „Dani piva“.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je nagradi prethodilo puno rada kako bi se pehar Novosadskog sajma zaslužio, ali da to priznanje donosi i veliku odgovornost kako bi se nagrada opravdala u budućem periodu.

„Naša manifestacija „Dani piva“ ima tradiciju dugu 32 godine i velika nam je čast što su i druge sredine prepoznale koliko je naša manifestacija velika, dobro posećena i organizovana. Zahvalan sam na ovom velikom priznanju koje delim sa svojim timom, i večeras mogu samo da se osećam ponosno“, naglasio je Janjić na sinoćnoj svečanosti.

Ovom prilikom gradonačelniku je uručeno i posebno priznanje za lični doprinos razvoju turizma, a na Večeri turizma Janjić je nagradu primio u prisustvu svojih saradnika.

Novosadski sajam ove godine obeležava pola veka Sajma turizma i Sajmova LORIST. U drugu polovinu stoleća Međunarodni sajam turizma, koji se održava od 5. do 8. oktobra, ulazi obogaćen ekskluzivnom izložbom „Putevima rimskih imperatora“ Arheološkog instituta u Beogradu.

Izvor:zrenjanin.rs