Kompanija GOMEX danas je dobila prestižan AAA GOLD SERTIFIKAT koji predstavlja najviši stepen uspešnosti jedne kompanije, koja se iskazuje AAA rejtingom za tri uzastopne poslovne godine. Direktoru kompanije GOMEX Goranu Kovačeviću  prestižni serifikat dodelio je Miroslav Ekart direktor kompanije „Bisnote“.

AAA GOLD SERTIFIKAT ili GOLD bonitetna uspešnost predstavlja najviši stepen uspešnosti jedne kompanije, koja se iskazuje AAA rejtingom za tri uzastopne poslovne godine. Bonitetna uspešnost se može izračunati za svaku firmu koja posluje duže od 3 godine, odnosno ima 3 bilansa stanja i 3 bilansa uspeha, ali to ne znači da će ona imati rejting. Samo firme koje su po finansijskom uspehu iznad proseka u svojoj delatnosti i koje su zadovoljile stroge kriterijume: blokade (ne duže od 60 dana u obračunskom periodu), navike plaćanja, finansijski i demografski kvalifikuju se za proveru rejtinga bonitetne uspešnosti. Mogućnosti za rizično poslovanje u budućnosti skoro da ne postoje. Firma s najvišom bonitetnom ocenom AAA je pouzdan poslovni partner.

Direktor kompanije GOMEX Goran Kovačević istakao je da je dobijanje AAA sertifikata potvrda uspešne poslovne politike koju vodi kompanija.

 

-Ovim dokumentom dodatno smo ojačali ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta retail poslovanja. Ujedno smo našim sadašnjim i budućim dobavljačima i partnerima zagarantovali sigurnost poslovanja kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja- rekao je Goran Kovačević.

Kompanija „BISNOTE“ u Srbiji posluje šest godina i deo je Švedske grupacije koja ima blizu 3.000 zaposlenih u devetnaest zemalja. Osnivači se bav kvalitetnim izveštajem još od 1880. godine.

-Ovaj sertifikat u Srbiji poseduje 115 kompanija što je siguran pokazatelj da je kompanija koja poseduje sertifikat veoma pouzdana. Za dobijanje ovog sertifikata postoje strogi kriterijumi u svim zemljama zapadne Evrope, a kompanija Gomex je sve ispoštovala i danas smo joj dodelili ovaj značajan sertifikat-rekao je Miroslav Ekart direktor kompanije „Bisnote“

 

Poverenje i verodostojnost u poslovanju danas su retka odlika. S obzirom na kombinaciju različitih faktora koji utiču na poslovano okruženje, danas je teško pronaći pouzdanog partnera. Imati sertifikat izvrsnosti jedno je od retkih priznanja kojim poslovni subjekti dokazuju svojim potencijalnim poslovnim  partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođeno preduzeće s kojim treba poslovati- rekao je Goran Kovačević.

Kompanija GOMEX  danas ima 1674 zaposlenih radnika i preko 150 objekata, do nove godine otvoriće još jedan objekat u Zrenjaninu najavio je direktor Goran Kovačević.

Sertifikovanje kompanije (bonitetna izvrsnost) je dugogodišnja međunarodna praksa koja nositeljima sertifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja. Ujedno njihovim klijentima ili pak partnerima potvrđuje sigurnost poslovanja  kako iz perspektive finansijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja.

Posedovanje setifikata  bonitetne izvrnsnosti važno je u praktičnoj primeni pri dokazivanju svojih kvaliteta i konkuretnosti zainteresovanim stranama, potencijalnim partnerima. Pri aktivnostima u promociji, pri davanju ponuda i razvoju raznih oblika partnerstva, takav dokument predstavlja izvanrednu dodatnu referencu.