Sport-  Kraj godine rezervisan je za dobijanje nagrada i priznanja za sav trud i rad koji je uložen u prethodnom periodu. Za kraljicu sportova ovo će svakako ostati jedna od najuspešnijih godina, a posebno za našu najbolju atletičarku Ivanu Španović koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani koje je organizovano ove godine u Beogradu.

Iako joj je svetsko zlato izmaklo, Ivana je svoju takmičarsku sezonu završila kao vodeća na svetskoj rang listi i pobednica Dijamantske lige drugu godinu za redom.

Ivana Španović proglašena je za najbolji brend Srbije u kategoriji sportiskinja, od strane Sporto magazina, što za nju predstavlja jednu od najvrednijih nagrada ikada. Pored toga, Ivana je šestu godinu za redom proglašena za najbolju atletičarku Novog Sada, dok je Mihail Dudaš odneo titulu najboljeg atletičara, a Goran Obradović proglašen je za najboljeg atletskog stručnjaka. Takođe, Ivani je pripala i zlatna plaketa od strane lista „Dnevnik“.

„Priznanja i nagrade ovog tipa predstavljaju mi dodatni motiv za još bolje rezultate u 2018.godini. Prva prilika za to biće već na Svetskom prvenstvu u dvorani koje se održava u Birmingenu od 01. do 04.marta 2018.godine“, rekla je Španovićeva.

Izvor:Atletski savez Srbije