Zrenjanin- U susret predstojećim praznicima Centar za decu i mlade „Maštalište“ je u petak 22.12.2017. organizovao kreativnu novogodišnju radionicu i druženje sa drugarima maštarima koji su bili vredni, pametni i dobri ove godine i uz pomoć Deda Mraza im podelili paketiće.

-Svim prisutnim roditeljima, deci i gostima predstavili smo ukratko ono što radimo na našim radionicama: za podsticanje psihomotornog i intelektualnog razvoja kao i razvoja pravilnog govora kroz igru, pesmice i vežbice „Igralište dramilište“, engleskog jezika „Play & learn“, likovno-kreativnim radionicama „Mazalište“ i „Kreativni kutak“. Zahvaljujući našim divnim sponzorima i ove godine deca su dobila paketiće koje smo napunili raznim slatkim i slanim grickalicama, korisnim stvarčicama i ukrasnim uspomenama. Deca su sa oduševljenjem dočekala najpoznatijeg dedu i uživala u kreativnom druženju- rekla je  Bojana Pisodorov.

Centar za decu i mlade „Maštalište“ u Zrenjaninu postoji već 20 godina, a organizuje radionice za decu i srednjoškolce različitog sadržaja. Kroz „Maštalište“ je prošlo preko 3000 dece.

-Imamo 5 radionica za decu od predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta do srednjoškolaca, što je oko 70 + dece. Sve naše radionice su besplatne (jedinstveni smo po tome u našem gradu, a verujemo i šire), materijal nabavljamo uz pomoć dobrih ljudi koji žele da nam pomognu na način koji mogu (finansijski ili u vidu materijala), a voditelji radionica su volonteri iz svih oblasti (pedagozi, psiholozi, profesori, studenti…) koji vole rad sa decom i to rade odlično. Radionice su osmišljene tako da je akcenat na procesu, uživanju u radu i učenju, a nije bitan produkt. Svako dete je za nešto sposobno, jer nema nesposobne i neuspešne dece- istakla je Bojana.

U novoj godini radionice u „Maštalištu“ nastavljaju sa radom početkom februara kada očekujemo i nove male i velike drugare da nam se pridruže, uče kroz igru, na zabavan način i maštaju sa nama- poručila je Bojana.

Više o radu Centara za decu i mlade „Maštalište“ možete pratiti na sajtu www.mastaliste.org.rs ili njihovoj facebook stranici.