Politika- Gradski odbor SRS Zrenjanin smatra da je usvajanje budžeta za 2018. godinu na predstojećoj sednici lokalnog parlamenta, svakako jedan u nizu dokaza nebrige vladajuće većine za svoje sugrađane. Možemo samo sa ogorčenjem konstatovati da je budžet sve sem razvojan, planirano je finansiranje silnih nevladinih organizacija, raznih obuka i kojekakvih radionica koje se organizuju samo zarad „pranja” novca, a planirana sredstva za poljoprivredu, podticaj preduzetništva, ulaganje u seoske sredine i opstanak mladih na selu je kao i prethodnih godina zanemarujući i svakako ponižavajući.

Svesni smo činjenice da se dugi niz godina ovakvom politikom podstiče nekontrolisan odliv stanovništva, veliki broj mladih koji su i ostali da se bore, nisu u mogućnosti da formiraju porodice zbog bede i neimaštine, te nam je stopa rasta nataliteta misaona imenica.

Mi srpski radikali upozoravamo vladajuću većinu u Zrenjaninu da je krajnje vreme da se ozbiljno posveti problemima koji opterećuju građane, da je krajnje vreme da planiraju i sprovode nacionalnu politiku koja će na prvom mestu štititi interese naših građana, a ne interese stranih kompanija i punjene sopstvenih džepova na štetu društva u celini- istakao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.