ZRENJANIN- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija uhapsili su 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za oko 21,5 miliona evra.

Akcije suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, sprovedene su na teritoriji policijskih uprava Čačak, Beograd, Zrenjanin, Požarevac, Smederevo, Jagodina i Novi Pazar.

Policija je razotkrila i uhapsila i osam članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od januara 2016. do juna 2017. godine, kroz simulovane poslove, „izvukli“ iz preduzeća sa teritorije Srbije više od milijardu i četiristotine miliona dinara i tim firmama omogućili utaju poreza od 200.000.000 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zranjaninu uhapsili su bivšeg trgovačkog agenta M.B. (1972), osumnjičenog da novac koji je dobio za prodaju proizvoda nije uplaćivao privrednom društvu za koje je radio, već zadržavao za sebe.

Na taj način M.B. je kako se sumnja, neneo štetu toj firmi od 150.000 evra.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba službenog položaja, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.