Sečanj- Ugovori o prenosu sredstava za dodelu podsticajnih sredstava za sufinansiranje investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Sečanj danas su potpisali predsednik opštine Predrag Rađenović i poljoprivrednici.
 
Ove godine se na konkurs prijavilo 28 registrovanih poljoprivrednih gazdinstva, a opština Sečanj je subvencionisala u ukupnom iznosu 2,8 miliona dinara.

Subvencije za nabavku opreme u pčelarstvu dobilo je 12 poljoprivrednih gazdinstva u ukupnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za nabavku sadnog materijala 8 gazdinstva u iznosu od milion dinara i 8 gazdinstava u iznosu od 600 hiljada dinara za kupovinu poljoprivrednih alatki.

 

„Nastavljemo da pomažemo mala poljoprivredna gazdinstva koja žive i rade u našoj opštini. Ove godine smo subvencionisali pčelare, sadni materijal, uređivanje ekonomskih dvorišta,  kao i kamate za kratkoročne kredite“, rekao je predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović i istakao da lokalna samouprava donosi ovakve mere sa ciljem da mladi ostanu u ovoj opštini.