Politika- Zadatak političara je da kreiraju stvarnost po meri građana analizirajući sadašnjost, menjajući je, i projektujući budućnost. I zbog toga snose veliku odgovornost prvenstveno pred  sugrađanima iz svoje sredine, jer kome će pomoći da se život približi zdravijim i bogatijim obrisima ako ne njima, i gde se to bolje može izmeriti nego u svom okruženju?

Za sve je, sem proaktivnog stava, potreban dobar „štof“ – novčana sredstva koja slede iza kvalitetnih  projekata, u kontekstu promišljene kategorizacije prioriteta. U drugoj godini mandata pokrajinske poslanice ispred poslaničke grupe Demokratska stranka – Demokratski savez Vojvođanskih Hrvata,  permanentno se bavim prioritetima u opredeljivanju finansijskih sredstava za različite sfere javnog života, i  kao mantru ponavljam – zdravstvo, školstvo, socijalnu zaštitu, zdravu životnu sredinu, poljoprivredu, privredu, preduzetništvo, javnu bezbednost, upravljanje rizikom, energetiku, kulturu, rodno budžetiranje,…

Ako se osvrnemo unazad, vidimo da su investicije preko Uprave za kapitalna ulaganja u našu sredinu bile pozamašnije nekih ranijih godina, pa se tako u periodu 2016-17. godina grad Zrenjanin našao tek na 11. mestu među svim gradovima i opštinama u APV, pri čemu je preliminarna suma prenetih sredstava  (još nije sveden saldo za 2017. godinu) manja od 3% od sume ukupnih sredstava prenetih u periodu 2007 – 2017. godina. Značajno je napomenuti da je sveukupni skor grada Zrenjanina u periodu 2007 – 2017. godina odlična  5. pozicija.

Završetak zgrade Nove bolnice, jedine nove zdravstvene ustanove na Balkanu izgrađene sredstvima samodoprinosa (parcijalni završetak bi zahtevao investiciju od svega 10 – 15 % od ukupnih sredstava koja su građani SBO tokom gotovo četvrt veka izdvajali); poboljšanje uslova u našim školama i vrtićima; rešavanje ekoloških problema kao što je izmuljavanje kanala Begej, ozeljenjavanje površina, a pre i posle svega problem zdrave pijaće vode, gradske deponije; navodnjavanje, odvodnjavanje; rešavanje kanalizacione mreže u selima; podsticaji za poljoprivrednike i preduzetnike; oživljavanje posustalih preduzeća; unapređenje energetske efikasnosti; jačanje tradicionalno upečatljivih  institucija kulture našeg grada,… jeste u horizontu sve vreme.  Finalizacija projekta invazivne hemodinamske obrade kardioloških pacijenata u našoj sredini je nešto bih nazvala „zlatnim“ ishodom i prethodne i ove vlade APV.

-Vremena još ima, ali ne previše, znanja, volje i energije sasvim dovoljno da se nastavi trasiranim putem prioriteta, uz podršku i finansijske podsticaje od onih čiji je  to  zadatak – istakla je Dr Gordana Kozlovački Pokrajinska poslanica Demokratske stranke.