Foto : FB ŽOK Klek

Sport- Na osmom novogodišnjem festivalu odbojke koji je održan proteklog vikenda u Novom Sadu kadetkinje ŽOK Klek osvojile su drugo mesto. Prvo mesto osvojila je ekipa AS iz Batajnice, dok je  treće mesto pripalo ekipi Osijeka iz Hrvatske.

Ovaj turnir koji organizuje  Odbojkaški savez Vojvodine osmi je po redu, a ove godine  učestvovalo je 66 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske i Slovenije.

Kadetkinje Kleka bile su u A grupi sa ekipom  OK Dunav Volley, AS Batajnica, Blok Aut Beograd i OK NS Volley team.  U grupnoj fazi ostvarile su četiri pobede, a jedini poraz doživele su od AS Batajnice. U četvrtfinalu odbojkašice Kleka sastale su se sa trećeplasiranom ekipom Loznice iz B grupe i ostvarile ubedljivu  pobedu rezultatom 2:0 (21:10, 21:8).

Polufinalni meč odigrale su sa ekipom OK NS Volley team, sa kojom su u uzbudljivom i neizvesnom meču  na kraju ipak ostvarile pobedu za finale rezultatom 2:1 (21:14, 20:22, 15:7).

U finalnom meču doživele su poraz od ekipe Batajnice 2:0 (21:17, 21:14) i zauzele drugo mesto na ovogodišnjem osmom festivalu odbojke.

ŽOK Klek: Kažimirović, Pejkić, Zeveđi, Pjevčević, Đukić, Savić, Višnjičar, Đurđić, Radojčić, Perović, Trbojević, Cucić.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima predali su Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, Petar Bogunović, predsednik OSV, Dušan Keser, direktor takmičenja OSS, Dragan Tadić, nekadašnji direktor takmičenja OSS, Igor Miljković, generalni sekretar OSB, Branko Majkić, direktor takmičenja OSV, Vladimir Šiška, član predsedništva OSV, Boris Kolarević, vrhovni sudija OSS, Anđelko Popović, predsednik UOSV, Branislav Dobrodolski, generalni sekretar OSV, , Velibor Ivanović, član predsedništva OSV, Siniša Antonić, predsednik komisije za odbojku na pesku OSS kao i trener ŽOK Klek i član predsedništva OSV Milorad Kijac.