Politika- Liga socijaldemokrata Vojvodine je sa velikom pažnjom pratila posetu Zrenjaninu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić.

Predsednica Vlade je u toku posete istakla da je Zrenjanin na korak od zdrave pijaće vode. Nažalost, građanke i građani Zrenjanina nisu dobili informaciju koliko će taj korak trajati. Možda dve, tri, ili pet godina?

Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da istakne da je tragična situacija sa vodosnabdevanjem u Zrenjaninu posledica apsolutne nepripremljenosti i neodgovornosti lokalnih vlasti.

Nedopustivo je da Zrenjaninci godinama budu žrtve nemara.

Rokovi za rešavanje problema vode pomerali su se iz godine u godinu,a kada je, najzad, postrojenje bilo završeno, stigla je informacija da je  čitav proces vođen mimo zakona i da je distribucija vode nemoguća.

Želimo ovom prilikom da postavimo nekoliko pitanja nadležnima u procesu realizacije projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode.

Prvo, jesu li odgovorni za aktivnosti izgradnje prečišćača vode pokazali nestručnost?

Drugo, jesu li možda u čitav proces ušli  namerno nespremni?

Da li ta namerna nespremnost za posledicu ima svesno izazvanu direktnu pogodbu sa privatnom firmom koja gradi prečišćač za vodu? Da li je to put u korupciju?

Koliko će ova i naredne avanture vezane za zdravu pijaću vodu koštati građanke i građane Zrenjanina?

I konačno, kada će Zrenjanin konačno dobiti zdravu vodu?

Očekujemo odgovore na ova pitanja u što kraćem roku, jer građani Zrenjanin to zaslužuju- istakao je Bojan Kostreš predsednik GrO LSV Zrenjanin.