Izvučeni su parovi za ovogodišnji memorijalni turnir „Igrajmo za 16“ koji se igra u Zrenjaninu. I ove godine će nastupiti osam ekipa, ali će se igrati u četiri dana.

Turnir se otvara utakmicom u sredu 7. marta u kojoj se sastaju Vojvoda Stepa i Fakultet za menadžment. Sledi istog dana meč Vatrogasne brigade i Gradske uprave. Drugi dan nadmetanja je 9. mart kada igraju JKP „Čistoća i zelenilo“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“ dok će drugog polufinalistu dati meč ekipa kompanije „Koveris“ i Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin.

Parove je izvukla Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina.

 

– Najvažnije je da ne zaboravimo da je ovaj turnir memorijalnog karaktera i da je osnovni cilj da ne zaboravimo stradale radnike RTS-a, ali i sve druge žrtve NATO bombardovanja, rekao je Simo Salapura, pomoćnik Gradonačelnika.

– U dosadašnjih pet turnira nastupilo je 15 različitih ekipa sa 270 fudbalera. Bili smo uspešni i na takmičenju u Beogradu, gde i ove godine ide pobednik . Tehnička škola je 2013. igrala u polufinalu, a JKP „Vodovod i kanalizacija“ prošle godine u finalu grupe gradovi, rekao je Nikola Božović jedan od organizatora turnira.

Polufinale je zakazano za sredu 14. mart, a finale za petak 16. mart. Sve utakmice se igraju u Krstalnoj dvorani. Ove godine je pokrovitelj turnira Grad Zrenjanin, a u organizaciju se uključuila i Kancelarija za mlade. Podršku turniru će kao i predhodnih godina pružiti Sportski savez grada Zrenjanina, JU Sportski objekti, Udruženje fudbalskih sudija grada Zrenjanina, Dopisništvo RTS-a i svi mediji u Zrenjaninu. Svima njima se organizator posebno zahvalio na saradnji.

 

Organizacioni odbor memorijalnog turnira “Igrajmo za 16” u Beogradu odlučio je 2013. da proširi ovu ideju na gradove u Srbiji. Sećanja na 16 tragično nastradalih radnika RTS-a u NATO bombardovanju 1999. nije samo obaveza Beograda, već se radi mladih generacija mora stalno podsećati na ovaj, do tada nezabeležen čin uništavanja javne reči u jednoj zemlji, poručili su organizatori i ideja se proširila najpre na šest, a potom i na još dva grada u Srbiji. Zrenjanin je među prvima prihvatio da organizuje kvalifikacioni turnir u konkurenciji gradova. Prve godine je nastupilo 4 ekipe sa 38 fudbalera, a tokom pet godina postojanja turnira igralo je ukupno 270 fudbalera.

-Do sada smo videli fudbalsko umeće 15 ekipa. Ekipe su bile iz raznih oblasti života i rada, upravo zbog toga da bi se ideja i poruka turnira što više proširila. Najviše nastupa je imala ekipa Gradske uprave Zrenjanin (5), slede Policijska uprava (4), Sportski objekti, Direkcija za uređenje grada i JKP “Vodovod i kanalizacija” (po 3), Udruženje fudbalskih sudija Zrenjanina, JKP “Čistoća i zelenilo” i Tehnički fakultet (po 2), dok su po jednom nastupili ekipe Tehničke škole, Vatrogasne brigade, Elektrodistribucije, Vojvoda Stepe, Veterana “Drvare Ljiljak”, SO Žitišta i SO Sečnja. U dva navrata naše ekipe su imale zapažen rezultat u drugom krugu završnog takmičenja “Grupa gradovi” u Beogradu. Ekipa Tehničke škole je 2013. igrala u polufinalu, dok je JKP “Vodovod i kanalizacija” 2017. igrala u finalu “Grupe gradovi”- istakli su organizatori turnira u Zrenjaninu.