Sport-  Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina izvela je početni udarac i time označila početak utakmica na memorijalnom turniru u malom fudbalu “Igrajmo za 16” koji se igra uz sećanje na nastradale radnike RTS-a u NATO bombardovanju 1999.  U prvoj utakmici je ekipa Fakulteta za menadžment pobedila ekipu Vojvode Stepe sa 4:1.

– Ja sam oduševljen ovim memorijalom. Prošle godine sam već igrao u Beogradu na terenu BASK-a, tako da stvarno imam najbolje mišljenje o ovoj manifestaciji, kaže Nikola Brkić iz ekipe Fakulteta za menadžment.

– Humanitarni je aspect ovog turnira, a mi posebno humanosti negujemo na fakultetu i uvek učestvujemo u ovakvim turnirima. Čast je da se pojavimo, kaže Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžment.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici ekipa koju čine Vatrogasci spasioci je nakon uzbudljivog finiša uspela da sačuva minimalnu prednost i trijumfuje sa 3:2 protiv Gradske uprave Zrenjanin.

– Mi smo ponovili uspeh od prošle godine, idemo u drugo kolo. Nadam se da će kompletan turnir da prođe ovako u fer i korektnoj igri kao što je bilo danas, istakao je nakon pobede Branislav Milosavljević iz ekipe Vatrogasne brigade.

Turnir se nastavlja utakmicama u petak u 10 časova kada se sastaju JKP “Čistoća i zelenilo” – JKP “Vodovod i kanalizacija”. U drugoj utakmici igraju Tehnički fakultet Zrenjanin i ekipa Kompanije Koveris.