Politika- Danas, kada Veliki vođa dolazi u posetu gradu Zrenjaninu da postavi kamen temeljac i otvori južnokorejsku fabriku Eseks, pravo je vreme da se podsetimo obećanja Velikog vođe još iz 2014. godine:

“Sigurno je da ćemo uraditi takozvane ‘šnel štrase’, to nije puni auto-put, ali je sa po dve trake u oba smera. To je put Beograd – Zrenjanin koji će ići od mosta Zemun – Borča do Zrenjanina, u ukupnoj dužini od 58 kilometara.“

S druge strane, dobili smo i bezbrojna obećanja i najave o konačnoj izgradnji obilaznice koja bi trebalo da rastereti gradski saobraćaj i sve teške kamione premesti iz ulica kao što je Ulica Žarka Zrenjanina na brže i po građane bezbednije mesto. Poslednji se o ovoj temi oglasio gradonačelnik Čedomir Janjić.

Portparolka demokrata Alisa Kockar sumirala je stav demokrata u dve rečenice: “Naravno, za sve ovo vreme nije izgrađen nijedan jedini metar puta i nismo se pomerili sa nule: niti je izgradnja obilaznice u toku, niti je šnel štrase započet. Obećanja se i dalje gomilaju, ali dela iza reči jednostavno nema.”

Nadamo se da će se bar pokrajinski poslanik Darko Bađok, koji je nedavno veličao saradnju lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti, danas setiti i ova dva pitanja i nešto značajno uraditi za svoj grad.