ZRENJANIN- Tradicionalna “Korpa solidarnosti” organizovana je u subotu, 31. marta,  u Supermarketu GOMEX „Total“. Ovu humanu akciju kompanija Gomex u saradnji sa Rotaract klubom iz Zrenjanina organizuje već osmu godinu za redom.

 


-Tradicionalna manifestacija humanitarnog karaktera, pod nazivom „Korpa solidarnosti“ održava se 16. put u objektu „Total“ u saradnji sa našim prijateljima iz Rotaract kluba iz Zrenjanina sa kojima već punih osam godina organizujemo ovu akciju. Svake godine Korpu solidarnosti organizujemo dva puta godišnje, uoči novogodišnjih i uskršnjih praznika. Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo u odnosu na prethodne godine uspeli da animiramo veći broj potrošača, i da su korpe punije- rekao je naglasio  Nedeljko Golušin menadžer kompanije „Gomex“.

-Pomoć je namenjena socijalno ugroženim porodicama koje školuju veliki broj dece. Suština cele priče je da naši članovi, uz pomoć sugrađana, prikupljaju namirnice i stvari za higijenu, kako bi socijalno ugrožene porodice praznike provele bar malo ugodnije. Akcija se najčešće sprvodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad koji nas upućuje na one porodice kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je najstarija akcija Rotaract kluba i posebno smo ponosni na nju. Svake godine je sve većih razmera, pogotovo pred Novogodišnje praznike, kada u istoj učestvuju i klubovi u Novom sadu, Sremskoj Mitrovici i Pančevu, i „Gomex“ objekti u tim gradovima- rekao je  Zoran Davidovac koordinator „Rotaract“ kluba u Zrenjaninu.