Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja da dobijemo odgovore od nadležnih, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja građanska inicijativa Zajedno za vodu konačno je dobila PRVI odgovor od JKP “Vodovod i kanalizacija “ Zrenjanin.

Prema priloženom dokumentu br. 1651 JKP “Vodovod i kanalizacija“, potpisanom od strane generalnog direktora Ivana Devića, postrojenje za prečišćavanje vode nikada zvanično nije pušteno u probni rad, pa ne postoje ni validne analize kvaliteta prečišćene vode niti bilo kakva druga merenja, uključujući kapacitet postrojenja!

Nažalost, obistinile su se naše sumnje da, nakon propusta usled nepoznavanja zakona zbog kojeg izgrađeno postrojenje ne može da proradi, gradska vlast Zrenjanina sada ima nameru da otkupi postrojenje o kojem ne zna apsolutno ništa.

Sada je potvrđeno da je naš zahtev gradskom veću i gradonačelniku da se prvo upoznamo sa postrojenjem pa tek onda da odlučimo da li da ga otkupimo POTPUNO OPRAVDAN, jer vlast u Zrenjaninu zaista ima nameru da otkupi mačku u džaku novcem građana Zrenjanina.

Pošto je sada zvanično potvrđeno da se o postrojenju ne zna ništa, naši zahtevi ostaju isti:

       da li je postrojenje izgrađeno u potpunosti

       da li je oprema nova

       da li je kvalitet prečišćene vode zadovoljavajući

       koliki je kapacitet postrojenja

 

Građansku inicijativu „Zajedno za vodu“ predstavljaju političke partije i udruženja građana koja su se okupila oko jednog cilja – rešavanja problema dobijanja čiste pijaće vode u Zrenjaninu.

Udruženje “Naš grad, naša stvar”
Udruženje potrošača “Begej”
Demokratska stranka
Liga socijaldemokrata Vojvodine
Dosta je bilo
Demokratska stranka Srbije
Dveri
Narodna stranka – Povereništvo Zrenjanin
Pokret slobodnih građana (PSG)
Zelena stranka
Vojvođanska stranka
Socijaldemokratska stranka Srbije
Zelena stranka Zrenjanin