Zrenjanin- Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, održana konferencija za medije povodom održavanja 8. SOŠOV-a (Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine), koja će biti održana narednog vikenda, od 17. do 20. maja u Novom Sadu. Na konferenciji su govorili Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina, Jovan Lekić sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina i predsednik Saveza za školski sport gradaa Zrenjanina Milan Radaković.

 

Na konferciji je najavljeno i učešće učenika iz zrenjaninskih škola, i to njih više od 500, računajući ceo Srednjobanatski okrug. Predsednik Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Milan Radaković, poručio je učesnicima da treba da pokažu sportski duh i da je to najbolji način kojim će predstaviti sebe, školu i grad Zrenjanin.

 

Sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Jovan Lekić predstavio je dresove zrenjaninskih takmičara čija će biti crvena, i iskoristio da isti uruči i gradonačelniku Janjiću.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, je u svom obraćanju poželeo učesnicima iz našeg grada mnogo uspeha i što više medalja na takmičenjima i ujedno je najavio da će se grad Zrenjanin kandidovati za ulogu grada domaćina za  školsku Olimpijadu koja će se održati 2022. godine.

 

SOŠOV je skraćenica za Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine. Ovo pokrajinsko takmičenje organizuje Saveza za školski sport Vojvodine svake četvrte godine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i grada domaćina. Prvi SOŠOV je održan 1970. godine u Novom Sadu i održavan je u kontinuitetu do 1989.godine. Nakon pauze duge 25 godine, revitalizovan je 2014. godine u Somboru.

8. SOŠOV je sportska manifestacija koja će se održati od 17. do 20. maja 2018. godine u Novom Sadu. Učestvuje 4584 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola i 1020 profesora sa teritorije AP Vojvodine. Takmiče se u 14 sportova.