Zrenjanin- “Mini gitarijada”, manifestacija rok muzike koja prethodi 52. Gitarijadi u Zaječaru, održaće se večeras, od 20 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu. Posle nastupa najmanje tri demo grupe, učesnice zvaničnog dela Gitarijade, kao hedlajneri nastupiće grupa “Osvajači”. Moguć je i nastup prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, makedonskog benda KI.
Gitarijada u Zaječaru, održaće se ove godine 52. put i traje od 28. do 30. juna. Prvo izdanje održano je 1966. godine i u pitanju je najstarija manifestacija rok muzike ne samo na našim prostorima, već i u evropskim razmerama. Ove godine, među eminentnim učesnicima je i svetska rok zvezda Bili Ajdol.
Na osnovu Konkursa koji je objavljen na zvaničnom sajtu Gitarijade, a koji je završen 20. maja 2018. godine, Komisija u sastavu Milan Đurđević (“Neverne bebe”), Jadranka Janković Nešić (PR Gitarijade) i Vladimir Đuričić (v.d. direktora Ustanove Narodno pozorište u Zaječaru) izabrala je deset finalista koji će se takmičiti na 52. Gitarijadi u Zaječaru, a koji će se promovisati na „Mini gitarijadama“ koje se održavaju u Smederevu (8. jun), Vranju (9. jun), Novom Sadu (12. jun) i Zrenjaninu (15. jun).