Zrenjanin- U utorak, 5. juna u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ održaće se završna svečanost manifestacije „Čitalačka značka“ i tom prilikom biće proglašeni najuspešniji autori čitalačkih dnevnika, kao i likovnih radova u kategoriji mlađih učesnika.
Svečanost „Male čitalačke značke“, namenjene predškolcima, počinje u 9 časova, a svečanost „Velike čitalačke značke“ za učenike osnovnih škola, počinje u 11 časova.

Obavezni deo ovogodišnje „Čitalačke značke“ iskazan je kroz slogan: „Od čitanja se raste“. Zadatak svakog učesnika bio je da preporuči vršnjacima knjigu za čitanje. Cilj organizatora manifestacije, zrenjaninske biblioteke, jeste da oslušne čitalački ukus i interesovanja dece, kako bi se kroz zajednički rad bolje i uspešnije promovisalo čitanje.
 
Čitalački dnevnici koje su deca vodila tokom čitave godine dostavljeni su Gradskoj biblioteci do 18. maja 2018. godine.  
Ove godine Biblioteci je predato 465 dnevnika iz 35 škola. Sedamnaest odeljenja je osmislilo kreativne kolekcije u kojima su doneli svoje dnevnike. 
Ove godine osmišljen je i Blog „Čitalačke značke“, tako da su neki od dnevnika vođeni i u elektronskoj formi (više informacija: blog).
 
Izložba svih kolekcija, kao i najuspešnijih dnevnika biće priređena u čitaonici dečjeg odeljenja.