Politika- Već je kraj jula meseca, a postrojenje za vodu još uvek nije pušteno u pogon. U svakoj uređenoj zemlji ovakvo neodgovorno ponašanje vlasti odavno bi bilo sankcionisano. Zaposleni u lokalnoj samoupravi i u JKP „Vodovod i kanalizacija“ napravili su kardinalnu grešku kada nisu čitali Zakon o lokalnoj samoupravi, gde jasno piše da privatna kompanija ne može da vrši distribuciju vode. Postavlja se onda elementarno pitanje, šta rade pravni i drugi stručni timovi u lokalnoj samoupravi?


Prevashodna obaveza svih nas koji se bavimo politikom jeste poštovanje Ustava, zakona i svih drugih pravno obavezujućih dokumenata. To je dobra osnova za funkcionisanje grada, kao i države uopšte. Nažalost, mi živimo u društvu u kome umesto da slušamo direktne prenose skupštinskih zasedanja lokalnog parlamenta i debatu odbornika, mi u direktnim prenosima pratimo izgradnju postrojenja za vodu koje još uvek nije funkcionalno. To je apsurd vremena u kome živimo.

-Krajnje je vreme da građanke i građani jasno stave do znanja vlastodršcima da se „greške“ kao što je postrojenje za vodu jednostavno ne mogu i ne smeju tolerisati. Sve stranke moraju zajedno da razvijaju princip političke odgovornosti. Da bi se stvari razvijale u tom pravcu, mi u Demokratskoj stranci insistiraćemo još jednom na više javnosti u radu političkih stranaka, odnosno, na tome da postoji veća prisutnost i sloboda lokalnih medija. Odbornička grupa Demokratske stranke na skoro svakoj sednici zrenjaninske Skupštine predlaže ponovno uvođenje direktnih prenosa. Jedino na taj način možemo da normalizujemo političku scenu u Zrenjaninu, gde stranke na vlasti nose najveću odgovornost u obavljanju javnih funkcija, a stranke opozicije predstavljaju korektiv vlasti. Ako bismo uspeli da tako definišemo političku scenu, bilo bi i više  investicija, bonjih rezultata u ekonomiji, sportu, kulturi i drugim oblastima. Ovo što danas imamo, nažalost, ne vodi nikuda i ničemu- rekao je Miroslav Simanić predsednik Gradskog odbora  Demokratske stranke u Zrenjaninu.