Zrenjanin- Stručni tim fabrike vode izdao je saopštenje koje vam prenosimo u celosti:

 

„Napokon smo dobili izveštaj JKP ”Vodovod i kanalizacija” u ponedeljak 1. februara, nakon nekoliko zahteva upućenih JKP i kancelariji gradonačelnika.
Nakon temeljne provere, otkrili smo da je u izveštaju takozvanih stručnjaka JKP napravljena greška i da ne postoje 34 tačke već samo 26.

Naš tim stručnjaka je prošao kroz izveštaj JKP i otkrio sledeće:
17 tačaka je u skladu sa ugovorom (dokaz priložen uz ovaj izveštaj)
3 tačke su delimično ispunjene i biće u skladu sa ugovorom za nekoliko nedelja
6 tačaka koje su neispunjene, a tiču se pitanja kao što je tretman otpadnih voda, imamo postrojenje koje nije u funkciji zbog činjenice da mu je potrebna nadogradnja usled znatno veće potrošnje vode nego što je bilo projektovano. Grad i JKP su toga svesni jer smo ih davno obavestili o ovom pitanju i složili se da ćemo ga pustiti u rad unarednom periodu. Jednom kada postrojenje za prečišćavanje bude u funkciji, većina tačaka povezanih sa kvalitetom, količinom i gubitkom vode biće smanjena i u skladu sa ugovorom. Trenutno ovu tačku nismo ispunili

Kvalitet sirove vode koju snabdeva JKP (u prilogu je analiza nezavisne laboratorije) je pokazao da na 60 uzoraka 35 nije u skladu sa ugovorenim parametrima. JKP je ugovorom u obavezi da nas redovno obaveštava o eventualnoj promeni kvaliteta sirove vode (što do sada nikada nisu uradili) i da nam jednom, u roku od 3 meseca, daje veliku analizu sirove vode i jednom godišnje kompletnu analizu što su u poslednjih 5 godine uradili svega 2 puta. Uveravamo vas da je fabrika sposobna da isporučuje vodu u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode (što možete i videti na našoj veb stranici u postavci „analize vode“) počev od narednih nekoliko dana, kao što ste se imali u poslednjih nekoliko meseci u svojim domovima Naša kompanije nije odgovorna za kvalitet vode u mreži već samo na izlaznoj cevi u našoj fabrici. Mreža je odgovornost JKP, a ne naša. Danas smo u pismenoj formi zatražili od JKP da nas obaveste kada možemo započeti tretman vode i u roku od nekoliko dana dobra voda, u skladu sa zakonom, može se isporučiti gradu. Uložili smo mnogo resursa da dovedemo fabriku tamo gde je danas, koristeći najbolje međunarodne i lokalne stručnjake, posvećeni smo njenom budućem uspehu u korist građana Zrenjanina. Da bismo uspeli, potrebna nam je potpuna i iskrena saradnja sa JKP, a ne kao u prethodnom vremenskom periodu“, navodi se u saopštenju Stručnog tima ”Fabrika vode” d.o.o.

U prilogu se nalaze dokumenta:

Layout

Odgovor na izvestaj komisije.docx

za saopštenje Prilozi uz odgovor (2)-3

Zrenjanin Deviations_Rev.4_27012021 (002) (1)