Udruženje antifašista Zrenjanina traži od lokalnih vlasti da se ovogodišnjem obeležavanje 2.oktobra, Dana odlobođenja grada od nacizma, pristupi na mnogo ozbiljniji način.
Prethodnih godina, obeležavanje ovog bitnog datuma svelo se na polaganje venaca na spomenike. Zrenjaninski antifašisti predlažu Skupštini grada Zrenjanina da ustanovi Oktobarsku nagradu, kojom bi se nagradili pojedinci i organizacije koji se postigli značajne rezultate u oblasti poštovanja ljudskih prava i očuvanja tradicije antifašizma.
-Oktobarska nagrada dodeljivala bi se na svečanoj sednici Skupštine grada 2.oktobra. Nedopustivo je da slavni dani antifašističke borbe padnu u zaborav!
Zahtevamo i hitnu sanaciju zapuštenih spomenika i spomen ploča posvećenih palim borcima. Stanje u kojem se nalazi rodna kuća narodnog heoja Servo Mihalja je katastrofalno i sramotno! Nadamo se da će lokalne vlasti ove predloge usvojiti i da ćemo se na taj način dostojno prisećati boraca koji su pali u borbi protiv najvećeg zla savremenog doba- rekao je Aleksandar Marton.