U organizaciji udruženja žena ,,Naš osmeh’’ u Sečnju je organizovana prva manifestacija ,,Jesenje čarolije’’ u okviru koje je održana prodajna izložba ručnih radova, narodnih rukotvorina i zimnica. Glavni moto ove manifestacije pored čuvanja i negovanja narodnih običaja i prodaja proizvoda koje su napravile vredne ruke sečanjskih žena.

Po prvi put u Sečnju na inicijativu Saveta Mesne zajednice, uz podršku opštinske uprave i Turističke organizacije, a u organizaciji žena „Naš osmeh“ održana je manifestacija „Jesenje čarolije“ koja neguje tradiciju i običaje. Manifestacija je okupila aktive žena iz opštine Sečanj (Neuzina, Jarkovac, Boka).

   

Pored druženja, velikog zadovoljstva i ljubavi koje vredne žene opštine Sečanj ulažu u sve svoje rukotvorine, njihov rad je usmeren i na humanost te tako deo prihoda poklanjaju u humanitarne svrhe.

Svaka nacija ima neku specifičnost u pripremanju hrane, pa je naša želja bila da pokažemo da nismo zaboravili recepte naših baka za pripremu zimnice. Ovo  šarenilo kompota, sokova, likera, dzemova, ajvara, slatkog od dunja, jagoda, malina, turšije i dr. prave jednu prelepu sliku i kada se sve to poređa dobijemo jednu jesenju čaroliju –rekla je Mirjana Dangubić predsednica udruženja.

Turistička organizacija opštine Sečanj podržava svaku inicijativu svih 10 udruženja, a posebno je podržala i prepoznala ekonomsko osnaživanje i afirmaciju žena kroz organizovanje manifestacija ove vrste.

Pored turističkog značaja ova manifestacija ima nameru da unapredi život ovog mesta ali i da omogući ženama da izađu iz svoje svakodnevnice i oplemene svoj način života i da se na taj način zajedničkim snagama promovišemo našu banatsku priču – rekla je Miljana Milošević direktor Turističke organizacije opštine Sečanj.