Deo ansambla Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” učestvovao je na Svetskom glumačkom šampionatu u sportu.  “Actor’s World Championships” održan je po drugi put u susednoj Rumuniji, u Temišvaru, a glumci Zrenjaninskog pozorišta su bili jedini predstavnici Srbije.

Inicijator prvenstva, organizator i domaćin bilo je pozorište “Csiky Gergely”.

Ekipu su činili:

1.       Dragan Đorđević – stoni tenis, osvojio treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji i prvo mesto u dublu sa kolegom iz Rumunije.

2.       Dejan Karlečik,

3.       Stefan Juanin i

4.       Milan Kolak, trojica momaka koja su nas predstavljala u basketu i osvojila drugo mesto.

 

-Pre svega, želeli bismo da se zahvalimo gospodinu Simi Salapuri, pomoćniku gradonačelnika, koji je ispred Sportskog saveza Grada Zrenjanina omogućio našim glumcima da učestvuju na Šampionatu. S obzirom na to, da nam je Temišvar jedan od prijateljskih gradova, da se permanentno radi na uspostavljanju i održavanju saradnje u različitim sferama života, mislimo da je i ova kulturno – sportska konekcija  značajna za sve aktere- rekla je Marijana Vidić PR NP „Tosa Jovanovic“.

Odlazak na ovaj Šampionat omogućio je Sportski savez Grada Zrenjanina, obezbedivši  sredstva za kotizaciju, smestaj, vozilo i opremu.