Zrenjanin- Kako je i najavljivano iz lokalne samouprave, počela je izgradnja kompleksa predškolske ustanove – novog dečjeg vrtića u zrenjaninskom stambenom naselju “Putnikovo”, na teritoriji mesne zajednice “Bolnica – Berbersko”. Podignuti su temelji i očekuje se početak gradnje nadzemnog dela objekta čija je planirana bruto površina 742,62 m2. Vrtić se gradi na parceli površine 2448,34 m2, na prostoru između ulica Rajka Rakočevića, Vojvode Stepe i Kočićeve. Glavni ulaz u budući objekat biće iz Ulice Rajka Rakočevića. 
Naručilac radova je Republika Srbija – Ministarstvo privrede, investitori Republika Srbija i Grad Zrenjanin, uz podršku Evropske investicione banke, a izvođači su grupa ponuđača koju čine “Javornik” d.o.o. Subotica, “MV invest” d.o.o. Zrenjanin, “Fitiš-ju” d.o.o. Subotica i “Polar security” d.o.o. Zrenjanin. Rok za završetak radova je 180 kalendarskih dana. Prema zaključenom ugovoru za javnu nabavku izgradnje, ugovorena vrednost radova je 55.028.918,60 dinara bez PDV. Odlukom o budžetu za tekuću godinu, Grad Zrenjanin je za tu namenu opredelio 38.630.301 dinara.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je početak izgradnje još jednog dečjeg vrtića u Zrenjaninu kao odličnu vest. Podsetio je da već dugo postoji potreba za jednim ovakvim objektom u tom delu grada i da će njegovom izgradnjom biti rešen problem organizovanog smeštaja mališana sa teritorije MZ “Bolnica-Berbersko”.
“Izgradnja vrtića dolazi u trenutku kada nam predstoji i realizacija projekata u vezi sa merama populacione politike Vlade Republike Srbije, za čiju realizaciju smo dobili značajna sredstva od strane Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku. Razmatramo mogućnosti da pojedini objekti Predškolske ustanove rade produženo, do 23 časa, kao i tokom vikenda. Savremeni vrtić u naselju “Putnikovo” doprineće ne samo mogućnosti prihvata većeg broja mališana, već i obezbediti uslove za njihov boravak po najvišim standardima”, istakao je Janjić.   
 
Vrtić u naselju “Putnikovo” biće dvadeset prvi objekat u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin. U gradu trenutno, u punom kapacitetu, radi 19 vrtića plus vrtić na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.
Izvor:zrenjanin.rs