Zrenjanin- 33. „Dani piva“ su uspešno završeni,  tim povodom danas je održana konferencija za novinare u multimedijalnoj sali Gradske kuće gde su organizatori manifestacije, Grad Zrenjanin i  Turistička organizacija grada Zrenjanina,  izneli podatke o ovogodišnjoj manifestaciji. Na konferenciji je pred brojnim novinarima prikazan promo film o završenim 33. „Danima piva“.

Ove godine manifestacija je trajala sedam dana, od 27. avgusta do 2. septembra, na 20 lokacija učestvovalo je više od 2.500 učesnika. Ostvaren  prihod Grada Zrenjanina od davanja u zakup štandova, postavljanja luna praka i ostalog  iznosi 9.245. 276 dinara,  za izvođače i prateću opremu grad je izdvojio 24. 996.000 dinara, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za manifestaciju izdvojilo 3 miliona dinara.

Pored zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovaca na konferenciji su govorili direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina  i predstavnik zrenjaninskih ugostitelja Srđan Zvekić.

 

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je manifestacija „Dani piva“ postala brend grada Zrenjanina.

-Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji na dobro obavljenom poslu. Ovogodišnju manifestaciju posetilo je blizu 500.000 ljudi, a razlog tome je dobar izbor izvođača, raznovrsan program prilagođen svim generacijama, ali i lepo vreme. 33. „Dani piva“ bili su uspešni, a tome u prilog govori činjenica da slobodnih smeštajnih kapaciteta u petak, subotu i nedelju nije bilo – rekao je Santovac.

Direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina istakao je da su ovogodišnji „Dani piva“ bili najbolje organizovani u predhodnih nekoliko godina.
-Ugostili smo skoro pola miliona ljudi. Tokom sedam dana manifestacije u svet smo poslali najlepšu sliku Zrenjanina. Promotivni film o ovogodišnjoj manifestaciji govori više od  hiljadu reči-rekao je Ljubotina.
-Već treću godinu za redom zakupljujem štand, ovogodišnje  „Dane piva“ obeležio je  najkompletniji i najraznovrsniji program, a siguran sam da će „Dani piva“ iz godine u godinu biti sve bolji – rekao je predstavnik ugostitelja Srđan Zvekić vlasnik Greenfield restorana i igraonice.

 

Pogledajte promotivni film 33. Dana piva“:

Tokom 33. „Dana piva“ oboreni su neki rekordi:

  • Spektakularni koncert  Zrenjaninske filharmonije uživo je pratilo  25.000 ljudi
  • Preko 150 novinara akreditovano je ove godine, što na najbolji način govori koliki značaj ima ova manifestacija
  • Manifestacija se odvijala na 20 lokacija
  • Učestvovalo je preko 2500 učesnika