Zrenjanin- Gerontološki centar Zrenjanin, u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske u Beogradu, uspešno je realizovao projekat „Unapređenje zdravstvenog stanja korisnika Gerontološkog centra Zrenjanin kupovinom uređaja za elektroterapiju“.

Projektom je obezbeđen aparat EkoMedico-H namenjen za elektroterapiju srednjefrkventnim strujama, terapeutski trougaoni jastuk, lopte za pilates i mobilna polica za aparate, čija je vrednost 3.300 eura.

– Realizacijom ovog projekta unapređena je fizikalna terapija u GC Zrenjanin. Uspešno je nastavljena saradnja sa Ambasadom Republike Poljske u Beogradu. Prioritet u realizaciji projekta jeste očuvanje i razvijanje fizičkih kapaciteta naših korisnika i članova Kluba, sa ciljem da se kroz intenzivan i kontinuiran rad i adekvatne terapijske aktivnosti poboljša i unapredi zdravstveno stanje i kvalitet života korisnika, a zaposlenima ublaže tegobe nastale na radnom mestu, usled naglih pokreta i tereta koji podižu dok neguju korisnike. Još jednom se zahvaljujem Nj.E. gospodinu Tomašu Njegođišu koji je prepoznao vrednost i značaj projekta i podržao nas u nameri da poboljšamo standard i kvalitet usluga koje pružamo korisnicima kroz neophodne aparate i opremu za fizikalnu terapiju, istakla je Tanja Živanov, direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin.

– Zahvaljujući svojoj multifunkcionalnosti, ovaj aparat će omogućiti potpuniju rehabilitaciju naših korisnika koji boluju od reumatskih i neuroloških oboljenja i doprineti bržem oporavku i kvalitetnijem životu naših pacijenata, rekla je Tanja Trajković, fizioterapeut Gerontološkog centra Zrenjanin