Najuspešniji učesnici letnjeg konkursa na blogu „Čitalačka značke“

 

Letnji konkurs za najbolji post na blogu Čitalačke značke za zapise (tekst, slika, fotografija, kratak film, spot…) koji se bave utiscima o pročitanoj literaturi za vreme letnjeg raspusta je završen.

 

Žiri u sastavu: Nataša Lalić, bibliotekarka Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Sonja Antonić, autorka bloga Sofia Movens i Dušan Pop Đurđev, pisac za decu i mlade, dodelili su nagradu Lavu Lukiću. Lav je član Novinarske i Literarne sekcije pri OŠ “Nikola Tesla“ iz Beograda koju vodi Aleksandra Drakulić.

 

Nagradu publike osvojila je Anastasija Vanja Romanov,  OŠ „Mladost“ iz Tomaševca.

 

Specijalnu nagradu osvojili su učenici OŠ „Draža Marković Rođa“ iz Smoljinca. Neverovatna energija i kreativnost učenika, koji su poslali preko 20 radova i nastavnice srpskog jezika Zorice Perić u potpunosti su opravdali nagradu, iako nisu svi učenici zadovoljili kriterijume za blog post.

 

Nagrade će se dodeliti krajem oktobra u okviru Krokodokodila gde će kroz izložbu biti predstavljena i manifestacija „Čitalačka značka“ koja ove godina proslavlja 35 godina postojanja.

 

Obrazloženje žirija:

Na Letnji konkurs bloga Čitalačke značke zrenjaninske Biblioteke pristigao je veći broj radova učenika nižih i viših razreda osnovnih škola, iz različitih gradova Srbije. Iako se priloženi radovi razlikuju po dinamici i stilu pisanja, odabranoj i predočenoj literaturi i zrelosti izražaja, izvesno je da se svaki učesnik potrudio da izrazi svoje lično mišljenje, što je i glavni cilj ovog konkursa, ali i same „Čitalačke značke“. U tom smislu, svaki učesnik je i pobednik.

-Ipak, kako su propozicije konkursa predočile, jedan rad se morao proglasiti najboljim, a žiri u tročlanom sastavu odlučio je da to bude „Dnevnik Ane Frank“, prikaz istoimenog dela sačinjen perom Lava Lukića, učenika osmog razreda OŠ „Nikola Tesla“  iz Beograda-rekal je Sonja Antonić predsednica žirija.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap