Politika- Građanska inicijativa „Zajedno za vodu“ uputila je danas otvoreno pismo gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću.

Gradonačelniku Grada Zrenjanina, Čedomiru Janjiću

Poštovani gradonačelniče,

Svima je dobro poznato da građani Zrenjanina već godinama nemaju obezbeđenu zdravu pijaću vodu i da dosadašnji napori za rešavanje ovog velikog problema nisu bili uspešni.

Aktuelna situacija u vezi sa snabdevanjem Zrenjaninaca zdravom pijaćim vodom potpuno je konfuzna: postrojenje za prečišćavanje vode je završeno, ali ne funkcioniše. I vi i predsednica Vlade Republike Srbije ste u januaru, martu i aprilu ove godine obećavali brzo rešavanje ovog problema. Prošlo je više od 3.5 godine od potpisivanja ugovora, a rešenja još uvek nema!

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su predstavnici građana u najvažnijem političkom telu lokalne samouprave i zato smatramo da je neophodno da u što kraćem roku budu upoznati sa svim bitnim detaljima vezanim za rešavanje pitanja snabdevanja građana pijaćom vodom.

Iz tog razloga tražimo da, na osnovu člana 61. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicirate održavanje sednice Skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog rada – INFORMACIJA O SNABDEVANJU PIJAĆOM VODOM GRAĐANA ZRENJANINA.

U interesu svih građana Zrenjanina je da pomenutu inicijativu pokrenete u hitnom postupku!

S poštovanjem,

U ime Građanske inicijative „Zajedno za vodu“:

Liga socijaldemokrata Vojvodine

Demokratska Stranka

Demokratska stranka Srbije

Pokret Dosta je bilo

Vojvođanska partija

Socijaldemokratska stranka

Centar za za zaštitu potrošača “Begej“

UG “Naš grad naša stvar“

Zrenjanin, 21. novembar 2018. godine