Zrenjanin- Rasadnik JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin  (koji se nalazi u Radničkoj ulici bb, naselje Šumica) već dugi niz godina raspolaže  sa  više vrsta zimzelenog drveća, koje smo navikli da vidimo ukrašene u našim domovima, poslovnim prostorijama i po ulicama, a to su smrča (u narodu poznatija kao jelka), zatim Pančićeva omorika, prava jela, bodljikava smrča, srebrna jelka itd., i to po veoma povoljnim cenama.

Cene jelki ove godine kreću se od 1100,00 dinara do 2000,00 dinara u zavisnosti od uzrasta i vrste jelke. U “Čistoćinom” Rasadniku jelke se prodaju isključivo sa busenom.

-U skladu sa nastupajućim praznicima, ono što je kod nas najaktuelnije je prodaja jelki. Svaki kupac prilikom kupovine jelke dobiće najstručniju i najkompletniju  preporuku o njenom čuvanju i negovanju  tokom praznika, kako da je zasadi u svom dvorištu da bi imala velike izglede da poraste u jedno pravo, lepo drvo u kom će naši  kupci uživati dugi niz godina. Da bi se jelka sačuvala u kućnim uslovima  i kasnije uspešno  zasadila, preporučuje se da se busen jelke, koja se inače drži u toploj prostoriji, svaki treći dan blago zalije odstojalom vodom kao i da se orošavaju četine (iglice), da ne bi dehidrirale. Nakon praznika jelka treba da se prenese u hladnije prostorije, da bi se adaptirala i posle par dana treba je zasaditi na pripremljeno mesto u bašti na dubini busena, rekla je Danijela Tančić.

 

  • Sve dodatne informacije zainteresovani građani mogu dobiti putem telefona 023/562-107 ili u samom rasadniku.
  • Radno vreme je radnim danima u periodu od 7.00-17.00 časova, a  subotom od 7-14h.